Energieverbruik weten, meten en optimaliseren

Energy Management System

Sustainable Buildings is méér dan een bedrijf. Het is een filosofie die zich richt op het energie-efficiënt maken van gebouwen. Ofwel alléén energie verbruiken wanneer dat echt nodig is. Klinkt logisch? Toch verspilt maar liefst 70% van de kantoren rond de 20% aan sluipverbruik ‘s nachts, in weekenden of tijdens feestdagen. Zonde! Daarom hebben wij een makkelijk te gebruiken en solide tool ontwikkeld om dit eenvoudig inzichtelijk te krijgen.

Inzicht in het energieverbruik is het antwoord om te optimaliseren, besparen en verduurzamen. Stel dat je zonnepanelen aangeschaft op basis van niet-geoptimaliseerd verbruik? Dat is verspilling op verspilling. Zoiets als rente op rente. Maar ook het controleren van het gecontracteerde vermogen is mogelijk, je wilt aan het einde van het jaar niet voor financiële verrassingen komen te staan.

Ons EMS is als een dynamisch dossier om energiegegevens centraal op te slaan, verbruik te vergelijken zowel met de benchmark als met andere gebouwen, en natuurlijk om energiedata om te zetten in bruikbare informatie op basis waarvan gerichte acties kunnen worden ondernomen op het gebied van energiebesparing.

Duidelijk inzicht in energie data

Real monitoren om gericht actie te kunnen ondernemen

Door actuele data kan snel gereageerd worden op onnodig onverwachts gas- of elektraverbruik. Maar minstens zo belangrijk is de beschikbare historische data van 48 uur geleden en daarvoor.

Dit stelt je in staat te in te zoomen, vergelijken, analyseren en anticiperen. Verspilling en sluipverbruik worden verleden tijd en besparingspotentieel wordt inzichtelijk. De tijd van ‘niet weten’ is voorbij!

Voldoen aan wet milieubeheer

Energiebesparingsplicht

Voldoe aan de wettelijke Energiebesparingsplicht door de EML in te vullen in de tool, in te dienen bij het RVO en bij te houden als een dynamisch dossier. Inspectie over de vloer? Dan snel inloggen en voortgang laten zien. Geen probleem.

Betrokken gebouwgebruikers gaan bewuster met energie om

Publieke Dashboard

Het verhogen van de ‘awareness’ van gebruikers resulteert in meer betrokkenheid en kan wel tot 5% aan extra besparingen opleveren.

Kennismaken met jouw rechterhand in energie management?

Ervaar hoe waardevol data afkomstig uit energie kan zijn.