Zo hebben wij onze klanten geholpen.

Rijksuniversiteit Groningen

Energie Inspectie

Deze energie topper uit Leeuwarden gebruikt onze software om hun eigen dienstverlening aan grote landelijke supermarktketens, hospitality organisaties en zakelijk dienstverleners nog vollediger en sneller aan te bieden! Wij zijn trots op deze mooie club als één van onze resellers. 

Energie Inspectie is expert op het gebied van energie verduurzamen van particulier en zakelijk vastgoed. Veel van hun klanten vallen onder de Wet milieubeheer en de informatieplicht energiebesparing. Energie Inspectie ontzorgt door voor hun klanten de Erkende Maatregelen Lijst (EML) in onze software in te vullen. Door de koppeling met het eLoket van de RVO zijn deze lijsten middels één klik op de knop ingediend! 

Snel, easy en voldaan aan wet- en regelgeving!

Gemeente Oldambt


Deze pionier langs de A7 richting Duitsland loopt vaak voorop als het gaat om duurzaamheid, bijdragen aan de klimaatdoelstellingen en zo ook energiemanagement!
Zo waren zij ook onderdeel van ons ‘Smart City Hall Project’ in 2018 waaraan vijftien noordelijke gemeenten meededen om hun gemeentehuizen energieneutraal te maken. Dit project toonde een besparingspotentieel van €100.000,-. ‘Kon minder’ zeggen we hier in Groningen.

Dit was voldoende motivatie om na het project niet alleen hun gemeentehuis maar ook de 28 andere panden uit hun vastgoedportefeuille aan te sluiten op ons Energy Management System en hiermee het energieverbruik te monitoren.

Waarborg Vastgoed

Als één van de meest vooruitstrevende commerciële vastgoedbedrijven uit Groningen kijkt Waarborg Vastgoed verder dan de gebaande paden als het gaat om hun energiemanagement. Zij willen hun keuzes en strategie baseren op accurate en valide data, niet op aannames. Dit moet natuurlijk wel gepaard gaan met innovatie, gemak en efficiency!

Waarborg Vastgoed monitort REALTIME het energieverbruik van hun gehele vastgoedportefeuille centraal in het dashboard van ons Energy Management System.

Afwijkingen in het verbruik zijn snel te herleiden zodat er actie op ondernomen kan worden. De controle van de jaarlijkse energienota’s vergt nu een stuk minder uitzoekwerk. Ook aan het voldoen aan de Wet milieubeheer en de informatieplicht energiebesparing, had Waarborg snel geregeld door de EML in onze software in te vullen en middels één klik op de knop in te dienen bij het eLoket van de RVO.  En ze zijn nog maar net begonnen, deze dames en heren van Waarborg! 

Heembouw


Deze parel uit Zuid Holland heeft een stevige ambitie! In 2020 willen zij dé onderscheidende bouwonderneming zijn voor hun klanten, mensen en omgeving. Hierdoor zijn zij constant op zoek naar mogelijkheden om waarde toe te voegen en onderscheidend te zijn. 

Hier is geen woord aan gelogen. En wat ons betreft voegen ze het woord ‘medewerkers’ toe aan hun missie. Het was voor ons ontzettend leuk om met deze club samen te werken om hun medewerkers meer ‘aware’ te laten worden van het energieverbruik- en productie binnen hun kantooromgeving. 

Onze ‘Publieke Dashboards’ hangen nu op verschillende plekken in de kantoren van Heembouw en geven mooi en overzichtelijk het energieverbruik en productie weer! De opmaak van de publieke dashboards zijn volledig op hun wensen afgestemd en daarmee helemaal Heembouw-proof gemaakt. 

Science LinX

Don’t tell them. Show them.
Dat is de aanpak van Science LinX als het gaat om inzicht geven in energieverbruik en verspilling. Wat we hier gedaan hebben was geen standaard opdracht maar wel, of juist, heel cool.

We hebben een Educational Dashboard ontwikkeld waarmee je precies kunt zien hoeveel energie je apparaten in huis verbruiken: LIVE! Dit dashboard staat opgesteld in het Energy Academy (onderdeel van de RUG) op het Zernikecomplex in Groningen. Op aanvraag tourt het ook rond.

Wat verbruikt je vaatwassser, je föhn en het opladen van je telefoon? Voor de echte impact wordt dit niet alleen in kuub of kilowatt getoond maar ook in euro’s. Hit it where it hurts.

En ook interessant…zo hebben we ook een elektrische auto tijdens het laden aangesloten én een warmtepomp. Dit zijn beide populaire onderwerpen in de discussie over een klimaatneutrale samenleving. Juist daarom is het meten van het daadwerkelijke energieverbruik enorm interessant om na te gaan of aannames en voorspellingen kloppen, én om de volgende stap naar optimalisatie te kunnen maken.

University of Groningen – Nieuwenhuisgebouw

In dit gebouw van de Rijksuniversiteit in Groningen is door Smart Heating Control binnen een jaar tijd een besparing van 16,5% op het energieverbruik gerealiseerd! Smart Heating Control betekent dat de aansturing van de verwarmingen volledig geautomatiseerd verliep. Dit kon doordat alle 120 ruimtes voorzien waren van een aparte kamersensor en een controller op de verwarming (automated control). 

Dit project heeft ons de Green Mind award van 2014 opgeleverd!

Grunneger Power & Drie Gezusters


De Drie Gezusters in Groningen. Wie heeft er geen biertje gedronken?

Als grote horecaonderneming uit de stad Groningen zijn zij er zich van bewust dat ze veel energie verbruiken. Zij snappen hun voorbeeldfunctie en nemen de verantwoordelijkheid om te verduurzamen. Dit doen ze samen met onze partner Grunneger Power die hen adviseert en begeleidt.  

Om goede plannen te kunnen maken is valide en accurate data nodig over het energieverbruik. Alle panden van de Drie Gezusters zijn daarom aangesloten op onze software waardoor het daadwerkelijke verbruik REALTIME inzichtelijk is. Alle gemaakte verduurzamingsplannen kunnen worden gebaseerd op accurate en valide data. Een mooi project van deze mooie Groninger bedrijven.

Provincie Groningen

De provincie als kartrekker voor de gemeenten. Zo ging het bij het ‘Smart City Hall Project’ waarin de gemeentehuizen van vijftien noordelijke gemeenten én het Provinciehuis meededen. In dit project werden gas- en electraverbruik van deze gemeentes REALTIME gemonitord door onze software.
Op basis van de gemeten gegevens werd er een totale besparingspotentieel van €100.000,- vastgesteld door onze energieadviseur.

‘Kon minder’ zeggen we hier in Groningen.

Gemeente Stadskanaal

Van de dertien panden die Ruben Martowirono voor de gemeente beheert zijn de drie grootverbruikers, waaronder het gemeentehuis, aangesloten op realtime monitoring (EMS Realtime).
“Hier zijn de grootste efficiencyslagen te behalen. De andere tien locaties zijn kleinverbruikers met minder bespaarmogelijkheden. Realtime is hier geen must, data van 24 uur terug is meer dan voldoende”. (EMS Lite) 

Ruben: “Over de portal ben ik echt heel tevreden. Ik log wekelijks in om het energieverbruik  te monitoren. Het dashboard is zeer overzichtelijk en echt ‘idiot-proof’”.

Door deze werkwijze heeft Ruben al meerdere efficiencyslagen kunnen maken. Een voorbeeld is dat hij constateerde dat de verwarmingen ‘s nachts slechts drie uur omlaag gingen. “Dan zouden we het net zo goed aan kunnen laten staan, de nachtverlaging is dus veel te kort. Vanuit het dashboard heb ik de grafieken geëxporteerd en opgenomen in mijn voorstel om de verwarmingen conform openingstijden in te stellen. Dit was zo geregeld”.

Wat Ruben betreft zijn de volgende stappen om het energieverbruik ook te tonen aan de ambtenaren en de bezoekers van het gemeentehuis. “Als gemeente heb je een voorbeeldfunctie en daarom ben ik voorstander van inzicht en openheid. Ook voor de bewustwording van mijn collega’s werkt dat goed’.